Gebouw

Een blikvanger op de Zuidas

Met 1972 als officieel geboortejaar is Atrium Amsterdam een van de oudste gebouwen van de Amsterdamse Zuidas. Het originele pand is dan ook gedenkwaardig intact gehouden, waarna de North & South Towers de afgelopen jaren zijn bijgebouwd. Anno 2018 zijn de nodige aanpassingen doorgevoerd, zoals het verduurzamen van het gehele complex. Een ander voordeel wat huurders bij Atrium Amsterdam zullen ervaren, is de betrokkenheid van het management. Er is vijf dagen per week een gebouwmanager aanwezig, die er zorg voor draagt dat alles naar behoren loopt en functioneert. Het kantoorgebouw heeft een zakelijk karakter, met een hoteluitstraling.

DUURZAAMHEID

Het Atrium staat voor duurzaamheid, in iedere zin van het woord. Duurzaamheid betekent investeren in de toekomst. Het Atrium is BREEAM-gecertificeerd. Het Centre Building is gewaardeerd met het Breeam In Use certificaat ‘Very Good’. De nieuwbouwtorens (North en South Tower) hebben het Breeam nieuwbouw certificaat ‘Excellent’ ontvangen. Tijdens de beoordeling worden speciale instrumenten gebruikt, om zo de duurzaamheidsprestatie van een gebouw te meten. Hierbij wordt op een aantal specifieke onderdelen gelet, zoals het gebouw, het beheer en het gebruik.

 

Wat huurders elke keer weer opvalt, is de enorme hoeveelheid daglicht in de kantoren. Buiten het feit dat het glazen frame een moderne uitstraling heeft, biedt dit de mogelijkheid om zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame energie. De verlichting is dan ook afgesteld op basis van daglicht- en bewegingssensoren. Het dak is volledig bedekt met zonnepanelen, om zoveel mogelijk energie uit de zon te halen.

Certification-BREEAM

AMUNDI REAL ESTATE

Amundi Real Estate, opgericht in 1979, is een dochteronderneming van Amundi Group. Zij zijn gespecialiseerd in onroerend goed. Tegenwoordig is Amundi Real Estate een belangrijke speler geworden in de Europese markt voor kantoorruimte. Amundi Real Estate is actief in alle Europese markten, met een ervaren team dat gevestigd is in Parijs, Milaan en Luxemburg en via lokale partnerschappen. Amundi Real Estate streeft ernaar onderdeel te zijn van de grootste transacties op de Europese vastgoedmarkt. Met name op het gebied van kantoorruimte.

BELANGRIJKSTE GETALLEN

  • € 31 miljard Activa onder beheer
  • € 3 miljard aan transacties per jaar
  • 120 toegewijde werknemers
  • Bron: Amundi Real Estate op 31 december 2018

AMUNDI GROUP

Amundi, de Franse en Europese leider, beursgenoteerd vermogensbeheerder, met een wereldwijde aanwezigheid. Het is de referentiespeler geworden voor het bedienen van retail banknetwerken in Europa en Azië. Amundi, opgericht in 2010, heeft een opmerkelijke groei en staat van dienst. Dankzij de bedrijfscultuur, het open en schaalbare industriële model en een breed scala aan beleggingservaring, is dit bedrijf enorm ontwikkeld.

  • € 1.476 biljoen aan vermogen onder beheer
  • Amundi cijfers vanaf 31 maart 2019
  • Bron: IPE ‘Top 400 vermogensbeheerders’ gepubliceerd in juni 2018 en gebaseerd op AUM per december 2017
  • Gebaseerd op marktkapitalisatie op 31 maart 2019

ARCHITECT

Atrium-Amsterdam-MVSA-Architects

MVSA Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp van het Atrium. Als internationaal erkend architectenbureau, met vernieuwende ideeën en ontwerpen, heeft MVSA een unieke eyecatcher op de Zuidas gecreëerd.

Bij ieder project wordt volop aandacht besteedt aan de functionaliteit van een gebouw en hoe deze zo comfortabel mogelijk voor huurders kan worden gemaakt. Bij zowel het design, als bij de materiaalkeuzes, houdt MVSA altijd de praktische en financiële behoeftes van de verschillende huurders in gedachten.

Een groot aandachtspunt is de kwaliteit van de publieke ruimtes. Ook voor MVSA speelt duurzaamheid een belangrijke rol, waardoor zij gebouwen creëren die aan alle moderne standaarden voldoen en hun waarde over de jaren bewijzen.